No flash
VITALDENT FOGSZAT 535600 Szkelyudvarhely, Villanytelep u. 4., Tel.: 0266-211029, Mobil: 0721-344433, info@udvarhelyifogaszat.ro, www.udvarhelyifogaszat.ro
 
Fõoldal » Csapat » Rendelõ » Kapcsolat » Fogászati Program »
A helyes fogmosás
Szájápolási segédeszközök
Fogselyem
Az interdentális fogkefe
Szájtus
A fogfehérítésrõl
A fogászati implantátumokról
Fájdalommentes fogászat
Terhesség és a fogászati kezekés
A gyökérkezelésekrõl
 

Szájápolási segédeszközök »» Szájtus

Szájtus (szájzuhany)

Mi a szájtus?

A szájtus egy olyan segédeszköz, mely folyadékot (vizet, ásványvizet, szájvizet, stb.) juttat magas nyomáson a fogak felszínére, a fogak közötti résekbe, a fogmûvekre, fogszabályzókra, elõsegítve az egyébként nehezen tisztítható szájüregi régiók ápolását.

Nagyon sok változat ismert. Egy tartállyal és több típusú szórófejjel rendelkeznek. A vízsugár erõssége rendszerint állítható. Olyan változatok is forgalomban vannak, melyek a folyadékot levegõvel, esetenként ózonnal keverik, és egyenes vagy „csavaros" sugárban juttatják a folyadékot a megfelelõ zónákba.

Mikor ajánlott?


A szájzuhany egy nagyszerû szájápolási eszköz melyet mindenkinek melegen ajánlunk. Nagyon jó eredményekkel használható fogágybetegségek esetében (a megnyílt fogközök, valamint az ínytasakok tisztítására), különbözõ fogmûveket vagy fogszabályzókat viselõknél (az alámenõs, nehezen hozzáférhetõ részek tisztán tartására).

 

Hogyan használjuk?

Fogmosás után töltsük meg a tartályt tetszés szerint vízzel, ásványvízzel, gyógyteával, szájvízzel; csatlakoztassuk a megfelelõ szórófejet. A tisztítást kezdjük a hátsó fogakkal. A fejet úgy irányítsuk, hogy a folyadék a fog és az íny találkozását mossa (itt halmozódik fel a lepedék), majd idõzzünk egy picit a fogközökben is. Ne feledjük el a fogak belsõ felszíneit se!

Ha fogmûveket, fogszabályzót visel, tisztítsa meg alaposan a szájzuhannyal ezek alámenõs részeit is.


 
 
  programed: Lokopi Web | design: Modern Visual Graphics