No flash
VITALDENT FOGSZAT 535600 Szkelyudvarhely, Villanytelep u. 4., Tel.: 0266-211029, Mobil: 0721-344433, info@udvarhelyifogaszat.ro, www.udvarhelyifogaszat.ro
 
Fõoldal » Csapat » Rendelõ » Kapcsolat » Fogászati Program »
A helyes fogmosás
Szájápolási segédeszközök
Fogselyem
Az interdentális fogkefe
Szájtus
A fogfehérítésrõl
A fogászati implantátumokról
Fájdalommentes fogászat
Terhesség és a fogászati kezekés
A gyökérkezelésekrõl
 

Szájápolási segédeszközök

A fogselyem

Mi is a fogselyem?

A fogselyem egy mûszál; segítségével olyan területeket tisztíthatunk meg, melyek a fogkefe által nem elérhetõk (mint amilyenek például a fogak egymáshoz érõ felszínei, vagy a fogak közötti rések, melyekbe a fogkefe vagy az interdentális fogkefe nem fér be).

Nagyon gazdag a választék a fogselymek terén is: vannak olyanok melyek egy köteg nejlonszálból állnak össze, mások egyetlen egy szálból készülnek; egyeseket viasszal vonnak be, hogy jobban csússzanak; és vannak olyanok is, melyek C vitamint tartalmaznak, és olyanok is, melyek ízesítettek. Mindezek természetesen különbözõ vastagságban.

Bõvebben...

 

Az interdentális fogkefe

Mi az interdentális fogkefe?

Az interdentális fogkeféket olyan területek tisztítására tervezték, mint amilyenek a tágasabb fogközök, bizonyos fogpótlások és fogszabályzók nehezen tisztítható részei. Tulajdonképpen egy aprócska keférõl van szó, mely egy nyélhez csatlakozik. A kefécske sörtéi, a fogkefétõl eltérõen, teljesen körbeveszik a központi tengelyt. Több méretben és formában kaphatók. Vannak kisebb, vagy nagyobb átmérõjûek, rövidebbek, hosszabbak, henger, vagy kúp alakúak. Ma már olyanok is kaphatók, melyek egy fogkrémmel megtölthetõ tartályhoz csatlakoztathatók.

Bõvebben...

 

Szájtus (szájzuhany)

Mi a szájtus?

A szájtus egy olyan segédeszköz, mely folyadékot (vizet, ásványvizet, szájvizet, stb.) juttat magas nyomáson a fogak felszínére, a fogak közötti résekbe, a fogmûvekre, fogszabályzókra, elõsegítve az egyébként nehezen tisztítható szájüregi régiók ápolását.

Nagyon sok változat ismert. Egy tartállyal és több típusú szórófejjel rendelkeznek. A vízsugár erõssége rendszerint állítható. Olyan változatok is forgalomban vannak, melyek a folyadékot levegõvel, esetenként ózonnal keverik, és egyenes vagy „csavaros" sugárban juttatják a folyadékot a megfelelõ zónákba.

Bõvebben...
 
 
  programed: Lokopi Web | design: Modern Visual Graphics