No flash
VITALDENT FOGSZAT 535600 Szkelyudvarhely, Villanytelep u. 4., Tel.: 0266-211029, Mobil: 0721-344433, info@udvarhelyifogaszat.ro, www.udvarhelyifogaszat.ro
 
Fõoldal » Csapat » Rendelõ » Kapcsolat » Fogászati Program »
A helyes fogmosás
Szájápolási segédeszközök
A fogfehérítésrõl
Miért színezõdnek el a fogak?
Fehérítési módok
Fogfehérítõ anyagok
Hogyan hat a fehérítõ?
Rendelõi fehérítés
Otthoni fehérítés
Mély fehérítés
Szabadon kapható fogfehérítõk
Mellékhatások
Ellenjavallatok
Belsõ fehérítés
A fogászati implantátumokról
Fájdalommentes fogászat
Terhesség és a fogászati kezekés
A gyökérkezelésekrõl
 

A fogfehérítésrõl »» Otthoni fehérítés

Ha az elõírásoknak megfelelõen alkalmazzuk, hosszú távon hatásosabbnak bizonyulhat, mint a rendelõi fehérítés.

Elõnyei:
• Eredményesség hosszú távon. A fehérített fogak színárnyalatának megtartása csakis 4 havonta-félévente ismételt otthoni fehérítéssel lehetséges.
• Kényelem. A nap vagy az éjszaka bármely pillanatában alkalmazható tetszés szerint; rövidebb, vagy hosszabb idõszakokra.
• Olcsóbb mint a rendelõi fehérítés.

Fontos tudnivalók:
A koncentráltabb fehérítõk gyorsabban hatnak, a kevésbé erõsek viszont hosszabb ideig maradhatnak biztonságosan a fogak felszínén. Egy éjszakánként viselt, alacsonyabb koncentrációjú fehérítõ egy hét alatt ugyanazt eredményezi, mint egy erõsebb fehérítõ, melyet szintén egy hétig, de csak napi egy órán át viselünk.
Jó, ha az otthoni fehérítést azonnal a fogorvos által végzett fogtisztítás után kezdjük, ugyanis a professzionális tisztítás eltávolítja a fogakról a lepedéket és a szennyet, melyek csökkentenék a fehérítõ hatását.
A fehérítõ behelyezése elõtt, minden alkalommal mossunk alaposan fogat; a fogközöket tisztítsuk meg fogselyemmel.
A fehérítõ eltávolítása után egy-két óráig vízen kívül ne fogyasszunk semmit.

Hogyan történik?
A professzionális tisztítás után a fogorvos lenyomatot vesz a fogsorokról. Ezek alapján a fogtechnikus, rugalmas, átlátszó mûanyagból elkészíti az egyénre szabott síneket, melyek pontosan illenek a fehérítendõ fogsorokra. A sínek szerepe, hogy megfelelõ ideig helyén tartsák a fehérítõ zselét. Meggátolják a fehérítõ kiszivárgását; ezáltal védik az ínyt az anyag irritáló hatásától. Továbbá, nem engedik, hogy a nyál a fehérítendõ területekre jusson és felhígítsa a zselét.
A fehérítõ anyag rendszerint fecskendõkben érkezik és csak közvetlenül használat elõtt kerül a sínekbe. A csomagban általában olyan anyag is található, mely a fehérítés közben esetleg fellépõ fogérzékenység csökkentésére ajánlott. Szükség esetén ez is a sínekbe töltve kerül a fogakra.
Ne feledje! Az eredmény megtartása érdekében szükség van egy négyhavonta-félévente ismételt „karbantartó" kezelésre; ez pontosabban azt jelenti, hogy fogfehérítés után, minden negyedik vagy hatodik hónapban egy alkalommal fehérítõ anyag kerül újra a fogakra.

 
 
  programed: Lokopi Web | design: Modern Visual Graphics