No flash
VITALDENT FOGSZAT 535600 Szkelyudvarhely, Villanytelep u. 4., Tel.: 0266-211029, Mobil: 0721-344433, info@udvarhelyifogaszat.ro, www.udvarhelyifogaszat.ro
 
Fõoldal » Csapat » Rendelõ » Kapcsolat » Fogászati Program »
A helyes fogmosás
Szájápolási segédeszközök
A fogfehérítésrõl
Miért színezõdnek el a fogak?
Fehérítési módok
Fogfehérítõ anyagok
Hogyan hat a fehérítõ?
Rendelõi fehérítés
Otthoni fehérítés
Mély fehérítés
Szabadon kapható fogfehérítõk
Mellékhatások
Ellenjavallatok
Belsõ fehérítés
A fogászati implantátumokról
Fájdalommentes fogászat
Terhesség és a fogászati kezekés
A gyökérkezelésekrõl
 

A fogfehérítésrõl »» Mély fehérítés

A mély fehérítés a rendelõi és az otthoni sínes fehérítést ötvözi egy többfázisú protokoll formájában. Hatásosnak bizonyult olyan makacs esetekben is, amikor a kedvezõtlen fogszínt a gyerekkori tetraciklin szedés vagy a fluor-túladagolás okozta.

A mély fehérítés lépései:


I. Lépés
Az elsõ találkozáskor a fogorvos egy precíz lenyomatot vesz a fogakról és az ínyrõl, mely alapján a laboratóriumban elkészülnek az egyénre szabott, rugalmas, átlátszó sínek.

II. Lépés
A következõkben egy úgynevezett „kondicionáló" kezelés következik: a cél a fogak oxigénnel szembeni áteresztõképességének növelése.
• A fogak felszínét egy polírozó pasztával takarítjuk le.
• A következõkben két réteg érzékenység-csökkentõ szert dörzsölünk a fogakra.
• Az egyénre szabott fehérítõ sínek felhelyezése következik, melyeket 9% os hidrogén-peroxid zselével töltünk meg, és 20 percig tartjuk a fogakon.
• A húsz perc elteltével a síneket eltávolítjuk, a fehérítõt pedig leszivattyúzzuk a fogakról és a sínekrõl.
• Egy újabb adag fehérítõt töltünk a sínekbe, és további 20 percre felhelyezzük a fogakra. A végén a síneket eltávolítjuk, és a fehérítõt lemossuk a fogakról.
• Két réteg érzékenység-csökkentõ szert dörzsölünk a fogakra.

III. Lépés
A kezelés otthon folytatódik: egy olyan csomagot kap a páciens, mely az egyénre szabott síneket és 14 éjszakára elegendõ karbamid-peroxidot, valamint fogérzékenység-csökkentõ szert tartalmaz. A cél kettõs: a fogak oxigénnel szembeni áteresztõképességének további növelése és a fehérítés.

IV. Lépés
A fenti kezelések hatására, a fogak már jóval fogékonyabbak az oxigén fehérítõ hatására. Így hát, következhet egy standard rendelõi fehérítés. A fogorvos 9-, vagy 27%-os hidrogén-peroxid zselét fog használni, annak függvényében, hogy az elõzõ lépések eredményeképpen, mennyire fehéredtek a fogak.
A kezelés végére, a fogak elérik a lehetõ legvilágosabb árnyalatot.

V. Lépés
A tartós eredmény érdekében az otthoni, sínes fehérítést kell alkalmazni a fogorvos utasításait követve: rendszerint 1-3 havonta egy éjszakára. Ha napi rendszerességgel fogyaszt vörösbort, a fenntartó kezelésre akár kéthetente is szükség lehet.

 
 
  programed: Lokopi Web | design: Modern Visual Graphics