No flash
VITALDENT FOGSZAT 535600 Szkelyudvarhely, Villanytelep u. 4., Tel.: 0266-211029, Mobil: 0721-344433, info@udvarhelyifogaszat.ro, www.udvarhelyifogaszat.ro
 
Fõoldal » Csapat » Rendelõ » Kapcsolat » Fogászati Program »
A helyes fogmosás
A helyes technika
A megfelelõ fogkefe kiválasztása
A fogkrém kiválasztása
Szájápolási segédeszközök
A fogfehérítésrõl
A fogászati implantátumokról
Fájdalommentes fogászat
Terhesség és a fogászati kezekés
A gyökérkezelésekrõl
 

A helyes fogmosás »» A helyes technika

A helyes technika

Rengeteg fogmosási technikát ismer a szakirodalom. Lényegében a következõkre kell figyelni:

Nyomjon a fogkefe sörtéire annyi fogkrémet, amekkora a fogkefe feje.

Úgy helyezze a fogkefét a fogak és a fogíny felszínére, hogy ennek sörtéi 45º-os szöget zárjanak be ezekkel a felszínekkel.

Függõleges mozgásokkal (mindig a fogínytõl a fog felé irányulva) tisztítsa meg 2 3 fog külsõ felszínét, majd a következõ 2 3 fog külsõ felszínét, mindaddig, míg végez a külsõ felszínekkel.

A fogak belsõ felszínének tisztítása ugyanígy történik: helyezze a fogkefét a fogak és fogíny felszínére úgy, hogy a sörték 45º-os szöget zárjanak be a fog belsõ felszínével és az íny felszínével, majd függõleges, seprõ mozdulatokkal (a fogínytõl a fog felé) tisztítsa meg az összes fog belsõ felszínét (minden felszínen legalább ötször söpörjön végig). Az elsõ fogak esetében, a könnyebbség kedvéért fordítsa a fogkefét függõlegesre.

Végül helyezze a fogkefét a fogak rágófelszínére és enyhe elõre-hátra mozgásokkal tisztítsa meg ezeket is (úgy a felsõ, mint az alsó rágófelszíneket).

Ha idõközben úgy érzi, hogy a fogrém felhígult, köpje ki és helyezzen a fogkefére egy újabb adagot.

A fogkefét legalább háromhavonta (gyerekeknél gyakrabban) le kell cserélni; korábbi cserére akkor van szükség, ha a sörték kopás jeleit mutatják (elhajlanak, „kivirágzanak"). Ezek a sörték már nem tudnak hatékonyan tisztítani, továbbá, idõvel a sörték felülete érdessé válik és a parányi egyenetlenségekben mikroorganizmusok telepednek meg.

A család által használt fogkeféket úgy kell tárolni, hogy ne érjenek egymáshoz. Ajánlatos szekrénykékben tartani, ugyanis a fürdõszoba levegõjében található baktériumok könnyen befertõzhetik a fogkeféket! Továbbá ne tartsuk a fogkefét kicsi zárt dobozokban, hiszen a nedves környezet kedvez a mikroorganizmusok szaporodásának.
 
 
  programed: Lokopi Web | design: Modern Visual Graphics