No flash
VITALDENT FOGSZAT 535600 Szkelyudvarhely, Villanytelep u. 4., Tel.: 0266-211029, Mobil: 0721-344433, info@udvarhelyifogaszat.ro, www.udvarhelyifogaszat.ro
 
Fõoldal » Csapat » Rendelõ » Kapcsolat » Fogászati Program »
A helyes fogmosás
Szájápolási segédeszközök
Fogselyem
Az interdentális fogkefe
Szájtus
A fogfehérítésrõl
A fogászati implantátumokról
Fájdalommentes fogászat
Terhesség és a fogászati kezekés
A gyökérkezelésekrõl
 

Szájápolási segédeszközök »» Az interdentális fogkefe

 

Az interdentális fogkefe

Mi az interdentális fogkefe?

Az interdentális fogkeféket olyan területek tisztítására tervezték, mint amilyenek a tágasabb fogközök, bizonyos fogpótlások és fogszabályzók nehezen tisztítható részei. Tulajdonképpen egy aprócska keférõl van szó, mely egy nyélhez csatlakozik. A kefécske sörtéi, a fogkefétõl eltérõen, teljesen körbeveszik a központi tengelyt. Több méretben és formában kaphatók. Vannak kisebb, vagy nagyobb átmérõjûek, rövidebbek, hosszabbak, henger, vagy kúp alakúak. Ma már olyanok is kaphatók, melyek egy fogkrémmel megtölthetõ tartályhoz csatlakoztathatók.

Kik használhatják?

Az interdentális fogkefék használatát akkor szoktuk javasolni (naponta legalább egyszer), mikor a fogágybetegségek következményeként megnyílnak a fogközök, továbbá olyan fogpótlások esetében, melyek tökéletes tisztítása fogkefével nem lehetséges. Néha jó szolgálatot tesznek fogszabályzókat viselõk esetében is.

Hogyan használjuk?

A hagyományos, vagy elektromos fogkefével történõ fogmosás után válasszuk ki a megfelelõ méretû és formájú kefécskét, majd vigyük be a tisztítandó résbe és óvatos, ki-be mozdulatokkal takarítsuk meg azt. Szûk rések esetében kisebb átmérõjû kefécskékre van szükség, tágasabb rések esetében pedig, nagyobbakra. Fontos az, hogy tisztítás közben ne sértsük meg az ínyt. Egy rés tisztítása után mossuk le a kefécskét, csak utána vigyük be a következõbe.

  
 
  programed: Lokopi Web | design: Modern Visual Graphics