No flash
VITALDENT FOGSZAT 535600 Szkelyudvarhely, Villanytelep u. 4., Tel.: 0266-211029, Mobil: 0721-344433, info@udvarhelyifogaszat.ro, www.udvarhelyifogaszat.ro
 
Fõoldal » Csapat » Rendelõ » Kapcsolat » Fogászati Program »
A helyes fogmosás
A helyes technika
A megfelelõ fogkefe kiválasztása
A fogkrém kiválasztása
Szájápolási segédeszközök
A fogfehérítésrõl
A fogászati implantátumokról
Fájdalommentes fogászat
Terhesség és a fogászati kezekés
A gyökérkezelésekrõl
 

A helyes fogmosás »» A megfelelõ fogkefe kiválasztása

A megfelelõ fogkefe kiválasztása

Klasszikus fogkefék

Rengeteg fogkefemodell van ma már forgalomban, úgy kézi, mint elektromos változatok. A lágyabb sörtéjû fogkeféket ajánljuk („soft" vagy „medium" feliratozásúakat), mivel a kemény sörték kárt tehetnek a fogínyben, továbbá túlságosan koptatják a zománcot, és nem tisztítják jobban a fogfelszíneket mint a lágyabbak. A legjobb fogkefe az, amivel a legjobb eredményeket érjük el a fogtisztítás terén. Rendszerint a kisebb fejû változatokat részesítjük elõnyben, mivel ezek könnyebben mozgathatók, könnyebben elérnek a nehezen tisztítható felszínekhez (hátsó fogak felszínei, alámenõs részek, fogmûvek).

Elektromos fogkefék

Az elektromos fogkefékkel is nagyon jó eredmények érhetõk el. Ha ilyen fogkefe mellett döntünk, fontos, hogy olyat válasszunk, melynek feje nem csak egy síkban mozog, hanem a tér mindhárom síkjában; tehát nemcsak jobbra-balra, hanem jobbra-balra és ki-be („3D mozgás"). Csak 2 percig használjuk! Ez idõ alatt az elektromos fogkefe megtisztítja a fogakat, a túl hosszas használat a fogfelszínek kopásához vezet! (Ma már kaphatók beépített idõzítõvel ellátott elektromos fogkefék is.)


 
 
  programed: Lokopi Web | design: Modern Visual Graphics